Μικτή η  εικόνα στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου Τραμπ στο Νταβός της Ελβετίας.

Οι αντικρουόμενες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ για το δολάριο στο Νταβός οδήγησαν τις τελευταίες ημέρες σε μεγάλες διακυμάνσεις το αμερικανικό νόμισμα προκαλώντας την παρέμβαση του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ εξέφρασε την ανησυχία του χθες, στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις της τράπεζας, για τις κινήσεις του αμερικανικού νομίσματος στις αγορές, επισημαίνοντας ότι “θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν οι κινήσεις αυτές οφείλονται σε εσωτερικές εξελίξεις ή δηλώσεις ή άλλους εξωτερικούς παράγοντες”.

Το δολάριο είχε στο μεταξύ κατρακυλήσει σε χαμηλά τριών ετών μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin στο Νταβός ότι “ένα αδύναμο δολάριο είναι καλό για το εμπόριο”.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, σε συνέντευξη στο CNBC στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, εμφανίστηκε να στηρίζει ένα πιο ισχυρό δολάριο. “Το δολάριο θα ενισχύεται και θα ενισχύεται και τελικά αυτό που θέλω να δω είναι ένα ισχυρό δολάριο”, ανέφερε.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει οριακά κέρδη 0,04% στις 398,72 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 χάνει 0,2% στις 13.272,48 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% στις 5.499,51 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,2% στις 7.629,42 μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα