Μικτή η εικόνα στην Ασία, πιέσεις από το πετρέλαιο, σε υψηλό 2,5 ετών το ευρώ

Μικτή η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα ασιατικά ταμπλό, με το ευρώ να αναρριχάται σε υψηλό σχεδόν 2,5 ετών μετά τις ομιλίες κεντρικών τραπεζιτών την προηγούμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ, η αγορά πετρελαίου επεξεργάζεται τις επιπτώσεις από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κατάφερε να κλείσει με οριακά κέρδη 0.05% παρότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημειώνει απώλειες 0.42%. Σε καθοδική τροχιά και ο New Zealand που χάνει 0.41%, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 20 καταγράφει πτώση 0.59%.

Αντίθετα, σε θετικό έδαφος κινούνται οι κινεζικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0.79%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0.32%. Κέρδη 0.1% και για το χρηματιστήριο της Ταϊβάν.

Οι αγορές στις Φιλιππίνες παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω εθνικής αργίας.

Σημειώνεται πως οι ομιλίες της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, και του προέδρου της EKT, Mario Draghi, στο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών του Jackson Hole την Παρασκευή κέντρισαν το ενδιαφέρον των επενδυτών, χωρίς ωστόσο να ικανοποιούν την “όρεξή” τους για περισσότερα στοιχεία γύρω από τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη αντίστοιχα.

Τόσο η Yellen, όσο και ο Draghi απέφυγαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το τι σχεδιάζεται για το μέλλον – για την αύξηση των επιτοκίων, στην περίπτωση της Fed, και το QE, όσον αφορά στην ΕΚΤ.

Μετά τις ομιλίες το ευρώ αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2015, γνωρίζοντας κέρδη 1,11% έναντι του δολαρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα