Site icon The Indicator

Μικτή εικόνα στην Ασία μετά το ράλι της Wall Street

Μικτά πρόσημα εμφανίζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης μετά το άλμα των αμερικανικών δεικτών σε ποσοστό άνω του 2% χθες στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Fed, Jerome Powell ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να επιβραδύνει τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων το επόμενο έτος.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε χθες ότι θεωρεί πως τα επιτόκια είναι πλέον κοντά στο ουδέτερο επίπεδο.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,4% κερδίζοντας έδαφος για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο τίτλος της Nintendo ξεχωρίζει με άλμα άνω του 4%, ενώ η SoftBank ενισχύεται σε ποσοστό 3,1%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng αν και βρέθηκε να ενισχύεται νωρίτερα, αυτή την ώρα χάνει 0,9%.

Στην ηπειρωτική Κίνα το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση των ηγετών των δύο χωρών στο τέλος της εβδομάδας. Ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει πτώση 1,3%, ενώ ο Shenzhen Composite καταγράφει βουτιά 2,1% καθώς οι αναλυτές περιμένουν επιφυλακτικοί για τις πιθανότητες οι δύο ηγέτες να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα τερματίζει την εμπορική αντιπαράθεση.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρά κέρδη 0,3%, ο Taiex στην Ταιβάν σημειώνει οριακές μεταβολές, ενώ στη Σιγκαπούρη ο STI ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 κέρδισε 0,6% με τις Rio Tinto και BHP Billiton να ενισχύονται σε ποσοστό άνω του 1%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε άνοδο 0,9%.

Exit mobile version