Μικτή εικόνα στην Ασία μετά το ράλι της Wall Street

Μικτά πρόσημα εμφανίζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης μετά το άλμα των αμερικανικών δεικτών σε ποσοστό άνω του 2% χθες στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Fed, Jerome Powell ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να επιβραδύνει τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων το επόμενο έτος.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε χθες ότι θεωρεί πως τα επιτόκια είναι πλέον κοντά στο ουδέτερο επίπεδο.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,4% κερδίζοντας έδαφος για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο τίτλος της Nintendo ξεχωρίζει με άλμα άνω του 4%, ενώ η SoftBank ενισχύεται σε ποσοστό 3,1%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng αν και βρέθηκε να ενισχύεται νωρίτερα, αυτή την ώρα χάνει 0,9%.

Στην ηπειρωτική Κίνα το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση των ηγετών των δύο χωρών στο τέλος της εβδομάδας. Ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει πτώση 1,3%, ενώ ο Shenzhen Composite καταγράφει βουτιά 2,1% καθώς οι αναλυτές περιμένουν επιφυλακτικοί για τις πιθανότητες οι δύο ηγέτες να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα τερματίζει την εμπορική αντιπαράθεση.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρά κέρδη 0,3%, ο Taiex στην Ταιβάν σημειώνει οριακές μεταβολές, ενώ στη Σιγκαπούρη ο STI ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 κέρδισε 0,6% με τις Rio Tinto και BHP Billiton να ενισχύονται σε ποσοστό άνω του 1%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε άνοδο 0,9%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα