Μικτή εικόνα στην Ασία καθώς επανέρχεται η απειλή της Βόρειας Κορέας

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί μετά την τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μετέδωσε ότι δοκιμάστηκε με επιτυχία ένας νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος κατέληξε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, ο νέος πύραυλος μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε μέρος στην επικράτεια των ΗΠΑ,

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei ενισχύεται 0,5% αντλώντας ώθηση από την υποχώρηση του γεν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στα 111,44 γεν έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως τα 111,07 γεν σε κλίμα ανησυχίας μετά τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Το δολάριο ανέκαμψε στη συνέχεια μετά το πράσινο φως της Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας στο νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai κερδίζει 0,1%, ενώ ο Shenzhen υποχωρεί σε ποσοστό 0,2%.

Στην Κορέα ο δείκτης Kospi καταγράφει οριακές απώλειες 0,05% καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κερδίζει 0,45% με τις τράπεζες να πρωταγωνιστούν στην άνοδο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα