Μικτές τάσεις στην Ευρώπη με την προσοχή στην πολιτική

Μικτές τάσεις καταγράφονται σήμερα στα ευρωπαϊκά ταμπλό, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Αυστρία, την Ισπανία και την Βρετανία.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0.10%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες 0.17%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0.12%, ο γαλλικός CAC σημειώνει κινείται σταθεροποιητικά, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0.04%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX υποχωρεί κατά 0.7%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0.09% και ο πορτογαλικός PSI σημειώνει απώλειες 0.59%.

Στο μέτωπο των πολιτικών εξελίξεων, ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, δεν έδωσε ούτε σήμερα ξεκάθαρη απάντηση για το εαν έχει κηρύξει ή όχι την ανεξαρτησία της αυτόνομης κοινότητας σε επιστολή του προς τον Iσπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι. Σύμφωνα με το Reuters, στην επιστολή που έστειλε, δύο ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας που είχε θέσει η Μαδρίτη, επανέλαβε την πρόθεσή του να συναντήσει τον Ισπανό πρωθυπουργό, Ραχόι για να συζητήσουν για την κατάσταση στην Καταλονία.

Στο μεταξύ, στην Αυστρία το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ο μεγάλος νικητής των χθεσινών πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Μετά την νίκη του ο Κουρτς δήλωσε ότι θέλει να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείει κανένα σενάριο συνεργασίας με άλλα κόμματα.

Στο μεταξύ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May θα ταξιδέψει σήμερα στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker και με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, τον Michel Barnier, λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η οποία θα είναι αφιερωμένη στο διαζύγιο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα