Μικτές τάσεις στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Μικτές τάσεις καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς η προσοχή των επενδυτών μετατοπίζεται σήμερα από τα της Καταλονίας, εστιάζοντας στις εξελίξεις στα υπόλοιπα “μέτωπα”.

Χθες, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, υπεραμύνθηκε της πολιτικών των χαμηλών επιτοκίων, ενώ σήμερα δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται πηγές, αναφέρει ότι η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το μηνιαίο ποσό αγορών ομολόγων στο μισό, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, και να διατηρήσει το πρόγραμμα για τουλάχιστον εννέα μήνες.

Η αγορά παρακολουθεί, επίσης, τον πέμπτο γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Βρετανίας και της Ε.Ε. για το Brexit, με τον αρμόδιο από τις Βρυξέλλες, Michel Barnier, να κάνει λόγο για “αδιέξοδο” όσον αφορά στον λογαριασμό που πρέπει να πληρώσει η Βρετανία κατά την αποχώρησή της από την Ένωση. Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Boris Johnson, δήλωσε ότι είναι ώρα να επιταχύνουν τον ρυθμό διεξαγωγής των συνομιλιών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,23% στις 391,17 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,38%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,15% και ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,01%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,10%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώνεται 0,03% χαμηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 γνωρίζει πτώση 0,08%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα