Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Mικτές τάσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Δύσης με αφορμή την υπόθεση Κασόγκι.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,10%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 0,10%, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει άνοδο 0,02% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,04%. Στον ευρωπαϊκό νότο ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,23% και στη Μαδρίτη ο IBEX καταγράφει άνοδο 0,50%.

Οι αγορές εστιάζουν στην εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μετά την είσοδό τους στο προξενείο Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε ενώ η Σαουδική Αραβία αρνείται τις κατηγορίες της Τουρκίας.

Δημοσίευμα του CNN θέλει την Σαουδική Αραβία να ετοιμάζει ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός και ότι ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα μιας ανάκρισης που είχε άσχημη εξέλιξη. Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο, η ανάκριση είχε στόχο να οδηγήσει στην απαγωγή του από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα