Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά ταμπλό μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε περιορισμένη σήμερα, μετά από τη διήμερη αποχή των επενδυτών από τα ταμπλό για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1%, με τον βρετανικό FTSE 100 πάντως να φθάνει ενδοσυνεδριακά σε ιστορικά υψηλά και να κλείνει στα επίπεδα των 7.620,68 μονάδων, κερδίζοντας 0,37%. Ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,08% και ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,02%, ενώ στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,04%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κατέγραψε απώλειες 0,16% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε πτώση 0,08%.

Ο όγκος των συναλλαγών ήταν μικρότερος από ό,τι συνήθως, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να στηρίζουν τα όποια κέρδη τους στο – κατά κύριο λόγο – θετικό κλίμα που επικράτησε νωρίτερα στις ασιατικές αγορές.

Εν τω μεταξύ, ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου κινήθηκε ανοδικά, μετά από τις επιδόσεις των futures του πετρελαίου που έφθασαν σε υψηλό 2 ετών, αν και στη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ευρώπη, “κατέβασαν ταχύτητα”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα