Μικτές τάσεις και μικρές μεταβολές στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες κατά τις σημερινές συνεδριάσεις στα περισσότερα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, όπου μόνο ο γερμανικός Dax καταγράφει «καθαρή» άνοδο, έστω και κατά 0,13%, για να διαμορφωθεί στις 12.674 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, ο γαλλικός CAC 40 κινείται πέριξ του μηδενός, ενώ απώλειες της τάξης του 0,16% σημειώνονται για τον βρετανικό FTSE 100, που κινείται στις 7.303 μονάδες. Πτωτικά κινούνται και οι δείκτες στα χρηματιστήρια του Μιλάνο και της Μαδρίτης, ενώ απώλειες της τάξης του 0,07% καταγράφονται και για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600.

Ειδικά στο βρετανικό χρηματιστήριο, πάντως, οι μετοχές των τραπεζών συνέχισαν να κινούνται ανοδικά, εξαιτίας της αναμονής αύξησης των επιτοκίων τόσο από την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας (BoE) όσο και από την αμερικανική Fed.

Μικρές είναι οι μεταβολές και στην αγορά συναλλάγματος. Το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς έναντι του δολαρίου, κατά 0,14%, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 1,1761 δολάρια. Αμετάβλητη παραμένει η ισοτιμία της στερλίνας με το δολάριο, στα 1,3387 δολάρια, ενώ οριακές μεταβολές καταγράφονται στην ισοτιμία γεν-δολαρίου και γεν-ευρώ. Όσο για το ελβετικό φράγκο, κινείται πτωτικά τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του δολαρίου, κατά 0,26% και 0,13% αντιστοίχως.

Νωρίτερα, πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με εξαίρεση τον ιαπωνικό Nikkei, που ενισχύθηκε κατά 0,18%, στις 20.347,48 μονάδες. Έτσι, στη Σαγκάη καταγράφηκε υποχώρηση κατά 0,24%, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κατέγραφε απώλειες κατά 0,62%, ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο δείκτης στη Σιγκαπούρη, κατά 0,26%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα