Μικτές οι τάσεις στην Ασία, απώλειες στην Κίνα

Μικτές είναι οι τάσεις που καταγράφονται σήμερα στα ασιατικά ταμπλό, με το χρηματιστήριο της Κίνας να σημειώνει σημαντικές απώλειες. Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σήμερα τόσο στις εταιρικές ανακοινώσεις όσο και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και ειδικότερα τις αναταραχές στην Ισπανία που επηρεάζουν αρνητικά το ευρώ.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με οριακά κέρδη 0.05%, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να εκπέμπουν “μπερδεμένα” σήματα, καθώς η Sharp ενισχύθηκε 0.83%, ενώ η Yahoo έκλεισε με απώλειες 4.7%.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία ενισχύθηκαν κατά 2.2% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία π είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Το μέγεθος ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Reuters και τοποθετούσαν την ΄άνοδο στο 2.5%.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκίνησε την διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της σήμερα.

Στους υπόλοιπους δείκτες, κέρδη 0.27% και 0.69%, αντίστοιχα, κατέγραψαν ο ASX 200 στην Αυστραλία και ο Newe Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται κατά 0.21%, ενώ αντίθετα σημαντικές απώλειες της τάξης του 1% περίπου καταγράφει ο Shanghai Composite στην Κίνα, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί κατά 0.12%.

Ο ευρύτερος MSCI εξαιρουμένου της Κίνας ενισχύθηκε κατά 0.37%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα