Μικτές οι τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Μοιρασμένες ήταν οι τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι μετοχές γενικότερα βελτίωσαν τις επιδόσεις τους όσο προχωρούσε η συνεδρίαση.

Στην επίτευξη μιας “ήπιας” τάσης βοήθησε και η χθεσινοβραδινή ανάκαμψη των δεικτών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς και τα ισχυρά αποτελέσματα της Apple.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,86%, ο Hang Seng καταγράφει πτώση 0,31%, ο Shanghai υποχωρεί 0,71%, ο Sensex σημειώνει πτώση 0,33%, και ο Straits Times στη Σιγκαπούρη σημείωσε άνοδο 0,34%.

Στο Τόκιο ο δείκτης έκλεισε με άνοδο καθώς η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε χθες την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική.

Επίσης, η μετοχή της Honda ενισχύθηκε περί το 3% μετά από την ανακοίνωση αύξησης κατά 11% των λειτουργικών κερδών τριμήνου, κάτι που εξέπληξε τους περισσότερους αναλυτές.

Η είδηση έφερε κέρδη και σε άλλες εταιρείες του κλάδου, με την Toyota να σημειώνει άνοδο 1%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε 0,4% αν και οι προμηθευτές της Apple, όπως η Samsung και η LG Innotek παρέδωσαν μέρος των κερδών τους. Η Foxconn σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη του 1%.

Αρνητικές τάσεις επικρατούν στις κινεζικές αγορές, μετά από δημοσίευμα που κάνει λόγο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ επεξεργάζεται το ενδεχόμενο επιβολής δασμών 25% αντί για 10%, σε κινεζικά αγαθά 200 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα