Μικτές οι τάσεις στα ασιατικά ταμπλό

Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ασιατικές μετοχές, καθώς ο χρηματοπιστωτικός κλάδος ώθησε ανοδικά τις αγορές στην Αυστραλία και την Ιαπωνία, ενώ οι αγορές στην Κίνα υποαπέδωσαν.

Η επενδυτική “όρεξη” για ρίσκο επέστρεψε αυτή την εβδομάδα, με τους Nasdaq και S&P 500 να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Τρίτης σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς οι επενδυτές εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά του κλυδωνισμούς που προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα ο τυφώνας Irma και η γεωπολιτική ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Ωστόσο κάποιες από τις αγορές της Ασίας, διέγραψαν τα κέρδη που αποκόμισαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,28%, ενώ ο Shanghai Composite παραμένει σχεδόν σταθερός (+0,05%).

Στην Ασία, ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,45%, ενώ το γιεν βρέθηκε σε χαμηλό 19 μηνών έναντι του ευρώ, γεγονός που ενίσχυσε τις μετοχές των εξαγωγών.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύεται 0,3%, ενώ νωρίτερ, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται κατά 0,24% και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 χάνει 0,17%. Στην Ταϊλάνδη ο SET κερδίζει 0,37%.

Να σημειωθεί ότι ο κυκλώνας Irma προκάλεσε τουλάχιστον 12 θανάτους κατά το καταστροφικό του πέρασμα από τη Φλόριντα, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησαν οι αρχές της Πολιτείας αυτής των νότιων ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα