Μικτά τα πρόσημα στις ευρωαγορές

Μικτά τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές με τις χτεσινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο Reuters να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2% και ο EuroStoxx 50 άνοδο 0,08%.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,25%, άνοδο καταγράφει ο γαλλικός δείκτης CAC 0,06%, πτώση 0,21% για τον βρετανικό FTSE 100.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,18% και ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε επίσης άνοδο κατά 0,23%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χτες ότι δεν περιμένει να σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, ενώ κατηγόρησε την Κίνα και την Ευρωζώνη ότι χειραγωγούν τα νομίσματα τους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε παράλληλα ότι δεν έχει “ένα χρονοδιάγραμμα” για τον τερματισμό της εμπορικής διαμάχης με την Κίνα.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με δημοσίευμα της Wall Street Journal από την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με το οποίο ΗΠΑ και Κίνα έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο συνομιλιών με στόχο την επίλυση της διαμάχης μέχρι το Νοέμβριο.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε δριμεία κριτική στην Federal Reserve για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων τους τελευταίους μήνες.”Δεν είμαι ενθουσιασμένος με την αύξηση των επιτοκίων, όχι δεν είμαι ενθουσιασμένος”, ανέφερε ο Τραμπ, ενώ σημείωσε ότι άλλες χώρες επωφελήθηκαν από την πολιτική των κεντρικών τους τραπεζών κατά τη διάρκεια των εμπορικών συνομιλιών, ενώ οι ΗΠΑ δεν είχαν υποστήριξη από την Fed.

“Διαπραγματευόμαστε πολύ δυνατά με άλλες χώρες. Θα νικήσουμε. Αλλά αυτή τη χρονική περίοδο, θα πρέπει να μου δοθεί κάποια βοήθεια από την Fed”, δήλωσε.
Επανέλαβε εξάλλου την πεποίθηση του ότι η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμα της, ενώ εκτίμησε ότι “και το ευρώ χειραγωγείται”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα