Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τον νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος (-0,03%), ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,21% στις 12.540,50 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι ενισχύθηκε 0,39% στις 5.412,83 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,54% στις 7.368,17 μονάδες.

Τον προηγούμενο μήνα, οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου αλλά και για σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ με γρηγορότερο ρυθμό είχαν οδηγήσει τον πανευρωπαϊκό δείκτη σε χαμηλό 14 μηνών.

H Ericsson ανακοίνωσε μικρότερες του αναμενομένου ζημιές για το πρώτο τρίμηνο του έτους και είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 17,5%.

Και η μετοχή της Telia σημείωσε μεγάλη άνοδο, 8,6%, αφότου η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη τριμήνου.

Συνολικά ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είχε την καλύτερη επίδοση, σημειώνοντας άνοδο 1,04%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Reckitt Benckiser έκλεισε με απώλειες 2,78%, καθώς οι πωλήσεις τριμήνου που ανακοίνωσε ήταν μικρότερες από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές.

Πτώση 8,5% σημείωσε και η μετοχή της ASM International μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που έδειξαν πως οι καθαρές πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο υποχώρησαν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα