Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα άνοιξαν οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στις ανακοινώσεις νέων οικονομικών στοιχείων και εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είναι σχεδόν αμετάβλητος (+0,02%) στις 373,03 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι άνοιξε δύο μονάδες χαμηλότερα, στις 5.142,45 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE έκανε ανοδική εκκίνηση (+0,1%) στις 7.181,54 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,08%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Telekom Austria, η Natixis και η Randstad είναι μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν σήμερα τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Παράλληλα, γύρω στις 11.30 ώρα Ελλάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στη Βρετανία.

Στην Ασία τα χρηματιστήρια στην πλειονότητά τους κινήθηκαν ανοδικά, λαμβάνοντας στήριξη από τη δυναμική ανάκαμψη της Wall Street, μετά το sell-off της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι δείκτης στη Wall Street συνέχισαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το ράλι τους, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αποφασισμένοι να ανακτήσουν ένα μέρος από το χαμένο έδαφος μετά το πρόσφατο sell-off.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε άλμα 740 μονάδων στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, ενώ σε ποσοστιαία βάση σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη από το 2015. Από την πλευρά τους S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη από τον Ιούνιο του 2016.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα