Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής στο επιφυλακτικό κλίμα που διαμορφώνουν τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ και ενώ συνεχίζεται η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακέςμεταβολές στις 363,78 μονάδες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί σε ποσοστό 0,5% στις 11.032,72 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,15% στις 5.070,26 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,04% στις 7.194,50 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,25%.

Τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ για τις λιανικές πωλήσεις επιβαρύνουν και σήμερα το κλίμα. Οι πωλήσεις υποχώρησαν 1,2% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το Σεπτέμβριο του 2009.

Οι αδύναμες πωλήσεις αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω της παγκόσμιας επιβράδυνσης και ενώ η Federal Reserve αναμένεται να συνεχίσει και φέτος τις σταδιακές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων,

Από το “μέτωπο” των αποτελεσμάτων, ο γερμανικός κολοσσός Allianz SE κατέγραψε αύξηση κερδών και εσόδων για το δ΄ τρίμηνο, ενώ ανακοίνωσε ταυτόχρονα την αύξηση του μερίσματος και ένα νέο πρόγραμμα αγορών ιδίων μετοχών.

Από την πλευρά της η ιταλική πετρελαϊκή Eni SpA ανακοίνωσε μεγάλη πτώση στα καθαρά της κέρδη για το δ΄ τρίμηνο του 2018 λόγω κυρίως των έκτακτων στοιχείων που είχε καταγράψει αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, ενώ τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα