Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται σε αρνητικό έδαφος, επικρατούν τη Δευτέρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων.
Οι μετοχές του κλάδου των βασικών πόρων, με την μεγάλη τους έκθεση στην Κίνα, ηγούνται των απωλειών, με -0,8%. Οι ArcelorMittal, Rio Tinto και BHP Group κινούνται πτωτικά άνω του 1,5%.
Αντιθέτως, οι μετοχές της γερμανικής Wirecard σημειώνουν άλμα της τάξης του 15%, μετά την ολοκλήρωση έρευνας για πιθανές παράνομες ενέργειες υπαλλήλων της εταιρείας, η οποία δεν διαπίστωσε τελικώς κάποια παρατυπία.
Πτωτικά σε ποσοστό άνω του 3% κινείται και η μετοχή Ryanair, η οποία ανακοίνωσε ζημίες 19,6 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2018.
Η αγορά αφομοιώνει μεταξύ άλλων τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, τα οποία ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η οικονομία πρόσθεσε 304.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο – τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της απασχόλησης από τον Φεβρουάριο του 2018, υποδεικνύοντας δυναμική για τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει απώλειες 0,18%, ενώ ο EuroStoxx 50 “χάνει” 0,29%.
Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά κατά 0,33%, ενώ ο γαλλικός CAC σημειώνει πτώση 0,43%. Ο βρετανικός FTSE 100 έχει ήπια κέρδη της τάξης του 0,14%, ενώ, στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,12% και ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0,57%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα