Αρνητικό αντίκτυπο είχαν στις αγορές μετοχών τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα, αλλά και για την Ευρωζώνη, όπου η μεταποιητική δραστηριότητα μετά βίας αναπτύχθηκε στο τέλος του 2018 σε μια ευρύτερη επιβράδυνση.
Ο δείκτης των μετοχών της Ευρωζώνης Euro Stoxx 50 υποχώρησε 0,3% στις 2.993,18 μονάδες, ενώ και ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2%.
Τις μεγαλύτερες απώλειες, 0,87%, κατέγραψε ο CAC στο Παρίσι και έκλεισε στις 4.689,39 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,20% στις 10.580.19 μονάδες. Σε θετικό έδαφος έκλεισαν επίσης τα χρηματιστήρια σε Μιλάνο και Μαδρίτη.
“Οι επενδυτές ακόμη προβληματίζονται για τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο” σχολίασε στο Reuters o David Madden, της CMC Markets UK, αναφερόμενος στα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, τα οποία απογοήτευσαν.
Tη χειρότερη επίδοση σημείωσε ο κλάδος των Πρώτων Υλών, ενώ πτώση σημείωσαν επίσης ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι τράπεζες.