Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μικτή είναι η εικόνα στις ευρωαγορές στον απόηχο του sell-off στη Wall Street, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις νέες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και αναμένουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,14% στις 352,81 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,11% στις 11.202,68 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει άνοδο 0,59% στις 4.981,72 μονάδες, αλλά στο Λονδίνο ο FTSE καταγράφει απώλειες 0,40% στις 6.932,75 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,81% στις 18.634,50 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 0,86% στις 8.751 μονάδες.

Σε “βαθύ κόκκινο” πάντως βρέθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, που ακολούθησαν τις βαριές απώλειες της Wall Street μετά από ορισμένα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα και ενώ επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τις αντοχές της αμερικανικής οικονομίας καθώς η Fed συνεχίζει τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι επενδυτές θα στρέψουν το βλέμμα τους και στη Φρανκφούρτη όπου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική.

 

Ειδικότερα, οι αναλυτές περιμένουν ο επικεφαλής της ΕΚΤ να αναφερθεί στα τελευταία αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία τα οποία επιβεβαίωσαν και οι δείκτες PMI που ανακοινώθηκαν χθες.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναμένεται να σχολιάσει και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς Ρώμη και Βρυξέλλες δεν φαίνεται να βρίσκουν σημεία σύγκλισης για την πορεία των δημόσιων οικονομικών της Ιταλίας τα επόμενα χρόνια. Στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Μάριο Ντράγκι είχε καλέσει όλες τις πλευρές να χαμηλώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, σημειώνοντας ότι οι εμπρηστικές δηλώσεις “έχουν ήδη προκαλέσει αρκετή ζημιά. Τα επιτόκια έχουν αυξηθεί και αυτό αφορά και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις”.

Χθες Τετάρτη ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία δήλωσε πως δεν βλέπει τον λόγο να παρουσιάσει έναν νέο προϋπολογισμό, αφότου η Κομισιόν απέρριψε το ιταλικό προσχέδιο και ζήτησε από την Ιταλία να καταθέσει έναν αναθεωρημένο προϋπολογισμό εντός τριών εβδομάδων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα