Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω ανησυχιών για κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ – Κίνας.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,03% και ο EuroStoxx 50 υποχωρεί κατά 0,07%.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,21%, ο γαλλικός CAC καταγράφει απώλειες της τάξης του 0.20% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,39%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,37% και ο ισπανικός IBEX ενισχύεται ανοδικά κατά 0,05%.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν αναφορές πως ο Ντόναλντ Τράμπ τάσσεται υπέρ της εφαρμογής δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα στις ΗΠΑ συνολικής αξίας 200 δισ. Δολαρίων.

Επίσης, οι συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την αναθεώρηση της NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών) ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή χωρίς να υπάρξει πρόοδος. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών ωστόσο θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε μεταξύ άλλων να αποκλείσει τον Καναδά από την αναθεωρημένη συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο και προειδοποίησε το Κογκρέσο να μην παρέμβει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Οτάβας.

To επενδυτικό κοινό παραμένει επίσης επιφυλακτικό απέναντι στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών μετά και το sell – off που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο Αργεντίνικο πέσο και στην τουρκική λίρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα