Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μικτή είναι η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω της ανακοίνωσης νέων εταιρικών αποτελεσμάτων και εν αναμονή της ομιλίας του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,13% στις 384,55 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη 0,17% στις 12.581,77 μονάδες, o CAC στο Παρίσι σημειώνει οριακή άνοδο 0,03% στις 5.410,92 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο 0,27% στις 7.621,32 μονάδες.

Οι επενδυτές επικεντρώνουν και σήμερα την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα. Ήδη η Getinge βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 6,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ και η Hella σημειώνει άνοδο κοντά στο 7%, αφότου ανακοίνωσε σημαντικά αύξηση πωλήσεων και κερδών.

Στις ΗΠΑ η Goldman Sachs θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Wall Street.

Οι επενδυτές θα στρέψουν το βλέμμα τους και στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve ενώπιον των Αμερικανών βουλευτών, αναζητώντας ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ. Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Fed Bank of Minneapolis δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να κάνει μια παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων.

Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρωζώνη, προειδοποιώντας ότι οι εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο έχουν επηρεάσει αρνητικά τις οικονομικές προοπτικές.

Αρνητικά πρόσημα κυριαρχούν και στις ασιατικές αγορές, καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου επιβαρύνει τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα