Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα καταγράφονται αυτή την ώρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή στα επικείμενα εταιρικά αποτελέσματα, αποστασιοποιούμενοι προς ώρας από τις εμπορικές και πολιτικές διαμάχες. Υποστηρικτικά στην επενδυτική διάθεση λειτουργούν οι χθεσινές θετικές επιδόσεις της Wall Street, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο κατάφερε να σβήσει όλες τις μέχρι στιγμής απώλειες του έτους και να γυρίσει θετικό.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κα΄τα 0,19% και ο Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,2%, ενώ στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός Dax σημειώνει οριακά κέρδη 0,01%, ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,17% και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,2% περίπου.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών και εταιρειών ενέργειας ηγούνται των κερδών, καθώς οι τιμές πετρελαίου και commodities καταγράφουν ισχυρή άνοδο. Ανάμεσα στους μεγάλους κερδισμένους η μετοχή των Tullow Oil και Lundin Petroleum.

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται οι δείκτες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να χάνει 0,23%, τον ιταλικό FTSE MIB να υποχωρεί κατά 0,37%, ενώ ο πορτογαλικός PSI κινείται οριακά πάνω ακατά 0,06%.

Νωρίτερα, θετικά πρόσημα κυριάρχησαν στις ασιατικές αγορές, με την επενδυτική εμπιστοσύνη να ενισχύεται στον απόηχο των χθεσινών κερδών στην Wall Street. Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,77%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο 0,37%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα