Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους τόσο στην άμβλυνση των φόβων για έναν εμπορικό πόλεμο στις ΗΠΑ και την Κίνα όσο και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία.

Την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steve Mnuchin είπε πως η κυβέρνηση Trump θα καθυστερήσει την επιβολή δασμών επί των κινεζικών αγαθών και θα “βάλει τον εμπορικό πόλεμο στον πάγο” μέχρις ότου διευθετηθούν οι λεπτομέρειες μιας εμπορικής συμφωνίας.

Στα της Ευρώπης και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι δήλωσε την Κυριακή ότι “έκλεισε η συμφωνία για την κυβερνητική ομάδα και το όνομα του πρωθυπουργού”, και ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός “ούτε ο ίδιος, ούτε και ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο”.

Στο ταμπλό, ο Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,55%, ενώ στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός Dax σημειώνει απώλειες 0,28%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,66% και ο γαλλικός CAC καταγράφει κέρδη 0,47%. Στην Ελβετία ο SMI υποχωρεί κατά 0,53%.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,57%, ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύεται κατά 0,12% και ο ισπανικός IBEX σημειώνει μικρά κέρδη 0,15%.
Στα εταιρικά νέα, αυξήθηκαν 10% τα καθαρά κέρδη της Ryanair στη χρήση 2018, με την εταιρεία ωστόσο να προβλέπει πτώση των κερδών στη χρήση 2019, εξαιτίας των πιέσεων στις τιμές των ναύλων και του υψηλότερου κόστους πετρελαίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα