Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Ισχυρή άνοδος στο Λονδίνο

Με μικρά πρόσημα έκλεισαν τις διαπραγματεύσεις τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed, ενώ συνεχίζουν να εξετάζουν τις εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε στις 358,51 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,36% και με τους περισσότερους κλάδους του να εμφανίζουν θετικό πρόσημο.
Οι μετοχές οικιακών και προσωπικών ειδών ηγήθηκαν των κερδών με άνοδο σχεδόν 1,7%, που σημειώθηκε κυρίως στις απογευματινές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Στην κορυφή του κλάδου βρέθηκε η Louis Vuitton που πραγματοποίησε άλμα σχεδόν 6,9% έπειτα από τις ισχυρές της επιδόσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2018.
Στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες της κεντρικής Ευρώπης, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,33% στις 11.181, ωστόσο ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,95% στις 4.974 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερη επίδοση παρουσίασε ο βρετανικός FTSE 100 που ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με κέρδη 107 μονάδων ή 1,58% στις 6.941 μονάδες.
Σημειώνεται ότι χθες στη Μεγάλη Βρετανία, η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε την τροπολογία που ζητά την αντικατάσταση του λεγόμενου backstop, της «δικλείδας ασφαλείας» για τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας με «εναλλακτικές ρυθμίσεις». Πρόκειται για μια εξέλιξη που θεωρείται ότι ενισχύει τη θέση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και την οποία όπως φαίνεται αποτίμησαν θετικά οι επενδυτές.
Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια τέλος, στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 19.771 μονάδες, ενώ αντίθετα ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κατέγραψε απώλειες 0,52% και ολοκλήρωσε στις 9.071 μονάδες.
Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη υποχώρησε περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Ιανουάριο, φτάνοντας σε χαμηλό διετίας. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στις 106,2 μονάδες από το ελαφρώς αναθεωρημένο σημείο των 107,4 μονάδων του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα