Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω αδύναμων εταιρικών και μακροοικονομικών στοιχείων

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω δημοσιοποίησης αδύναμων εταιρικών και μακροοικονομικών στοιχείων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,35%, με την πλειονότητα των επιμέρους κλαδικών δεικτών να κλείνει σε αρνητικό έδαφος. Ο Dax στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,20% στις 11.424,54 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι έκλεισε αμετάβλητος στις 5.196,11 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο υποχώρησε 0,81% στις 7.170,25 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος, που υποχώρησε σχεδόν 1,8%, μετά τις πληροφορίες ΜΜΕ που συνδέουν τη σουηδική Swedbank με ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η αρμόδια αρχή της Σουηδίας χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς πολύ σοβαρούς. Στην υπόθεση, η οποία θα διερευνηθεί, ενεπλάκη και το όνομα της Danske Bank.

Swedbank και Dankse Bank είδαν τις μετοχές τους να υποχωρούν πάνω από 9% και 4% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, η Barclays ανακοίνωσε ετήσια κέρδη 3,5 δισ. λίρες (4,56 δισ. δολ., χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, η δανική φαρμακοβιομηχανία είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα άνω του 6%, αφότου ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα.

Στα μάκρο της ημέρας, τα αρχικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Markit έδειξαν ότι ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες ανέκαμψε ελαφρώς το Φεβρουάριο στις 51,4 μονάδες μετά το χαμηλό πεντέμισι ετών του Ιανουαρίου.

Ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών ανέκαμψε στις 52,3 μονάδες από 51,2 μονάδες τον Ιανουάριο. Ωστόσο, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε περαιτέρω στις 49,2 μονάδες από 50,5 μονάδες τον Ιανουάριο. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πεντέμισι ετών για τον δείκτη.

Την ίδια ώρα, οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνουν το περίγραμμα μιας συμφωνίας προκειμένου να διευθετήσουν τις εμπορικές τους διενέξεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα