Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα αποτελέσματα από την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve αργότερα σήμερα και ενώ συνεχίζεται το μπαράζ των αποτελεσμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχωρεί σε ποσοστό 0,5% στις 20.556,54 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,6%.
Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 1,05%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P ASX 200 καταγράφει άνοδο 0,2%, ενώ στην Ταιβάν ο δείκτης TAIEX σημειώνει οριακές μεταβολές.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει προσηλωμένο στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με την Apple να ανακοινώνει χθες το βράδυ πτώση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο.
Όλα τα βλέμματα ωστόσο θα στραφούν σήμερα στις ανακοινώσεις της Fed μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής σήμερα το απόγευμα. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της μετά τις διαδοχικές αυξήσεις του περασμένου έτους, ενώ ο πρόεδρος Jerome Powell εκτιμάται ότι θα εμφανιστεί καθησυχαστικός στη συνέντευξη Τύπου, διαβεβαιώνοντας τις αγορές ότι η Fed δεν θα βιαστεί να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια της.
Στο μεταξύ, οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας αναμένεται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντήσει τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν οι συνομιλίες. Ωστόσο, οι κατηγορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei, ορισμένων θυγατρικών του και ενός κορυφαίου στελέχους έχουν αναζωπυρώσει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Οι κινεζικές αρχές έχουν καλέσει τις ΗΠΑ να τερματίσει “την παράλογη καταστολή” κατά της Huawei.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα