Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτές τάσεις σημειώθηκαν σήμερα στις ασιατικές αγορές σε συνέχεια της προηγούμενης εβδομάδας που χαρακτηρίστηκε από έντονες μεταβολές στις παγκόσμιες αγορές και από την “βουτιά” στη Wall Street.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,04%.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 0,43% και ο δείκτης Shenzhen Composite επίσης σημείωσε άνοδο κατά 0,75%. Ο Hang Seng ο οποίος έκλεισε νωρίτερα λόγω των Χριστουγέννων υποχώρησε κατά 0,62%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με απώλειες 0,31% με την μετοχή της Samsung να καταγράφει πτώση 0,13%.

Ο δείκτης της Αυστραλίας ASX 200 o oποίος έκλεισε νωρίτερα εν όψει των Χριστουγέννων σημείωσε άνοδο 0,48% με ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο καθώς και οι τέσσερες μεγάλες τράπεζες κινήθηκαν ανοδικά. Συγκεκριμένα η Commonwealth Bank of Australia ενισχύθηκε κατά 0,25%, η Westpac κατά 0,13%, η Australia and New Zealand Banking Group ενισχύθηκε κατά 0,26% και η National Australia Bank κατά 0,31%.

Οι αγορές της Ιαπωνίας παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένει η εμπορική διένεξη Κίνας – ΗΠΑ καθώς χτες ο Υπουργός Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες με τις ΗΠΑ για θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο Dow Jones έχασε 414 μονάδες ή 1,81% στις 22.445, 37 μονάδες και σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 7% σημειώνοντας τη χειρότερη εβδομάδα της τελευταίας δεκαετίας και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2008. O S&P 500 σημείωσε πτώση 2,14% στις 2.414,62 μονάδες και στην εβδομάδα έχασε 7%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 2,99%, στην εβδομάδα σημείωσε απώλειες 8,2% και εισήλθε στην bear market.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα