Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη σε κλίμα επιφυλακτικότητας μετά από ένα διήμερο βαριών απωλειών στη Wall Street που έχει κοστίσει στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones συνολικά σχεδόν 950 μονάδες.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει μικρές απώλειες 0,35% στις 21.507,54 μονάδες με τον κλάδο της ενέργειας να καταγράφει μεγάλες απώλειες μετά τη χθεσινή κατρακύλα των τιμών του αργού σε ποσοστό 6,6%. Η πετρελαϊκή Inpex σημειώνει βουτιά 3,2%, ενώ η Sumitomo χάνει 3,1%.

Ο τίτλος της Nissan σημειώνει μικρά κέρδη 0,3% ανακτώντας ένα μέρος από το χαμένο έδαφος μετά τη σύλληψη του CEO, Carlos Ghosn.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,3% έχοντας βρεθεί να υποχωρεί σε ποσοστό 1% στις αρχικές συναλλαγές. Η πετρελαϊκή Cnooc σημειώνει βουτιά 2,9%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 0,2%, ενώ ο δείκτης Shenzhen Composite καταγράφει άνοδο 0,3%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει πτώση 0,5% με τις Woodside Petroleum και Santos να υποχωρούν 2,10% και 4,3% αντίστοιχα. Ο δείκτης NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας χάνει 0,5%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% με τον τίτλο της Samsung να υποχωρεί 1,6%. Ο δείκτης Strait Times στη Σιγκαπούρη κερδίζει 0,4%, ενώ ο Taiex στην Ταιβάν σημειώνει οριακές απώλειες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα