Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες επιστρέφουν στο προσκήνιο εν μέσω των δύσκολων διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο και μετά την κλιμάκωση της κρίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit.

Ουάσινγκτον και Πεκίνο έχουν διπλασιάσει τις προσπάθειες τους να φτάσουν σε κάποια συμφωνία για το εμπόριο ενόψει της συνόδου της Ομάδας των 20 (G-20) στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Την ίδια στιγμή η πολιτική αβεβαιότητα επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης στον απόηχο της παρουσίασης του συμβιβαστικού σχεδίου της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit.

Ο κλάδος της τεχνολογίας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο των πιέσεων μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι η υπερπροσφορά στην αγορά τσιπ επιβαρύνει τις πωλήσεις και τις δηλώσεις στελεχών της Applied Materials ότι περιμένουν η βιομηχανία να επιβραδύνει.

Ο ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί σε ποσοστό 0,6% στις 21.680,34 μονάδες, με την εταιρεία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων Murata να σημειώνει βουτιά 4,5% και την εταιρεία τσιπ Tokyo Electron να χάνει 4,2%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%. Ανοδικά κινούνται τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Shanghai Composite να σημειώνει κέρδη 0,4% και τον Shenzhen Composite να ενισχύεται σε ποσοστό 0,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%. Ο δείκτης Taiex στην Ταιβάν χάνει 0,30% με την Taiwan Semiconductor να σημειώνει άλμα άνω του 2%, ενώ ο Strait Times της Σιγκαπούρης κερδίζει 0,9%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε μικρές απώλειες 0,1%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε 0,2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα