Site icon The Indicator

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα φαίνεται να σταθεροποιούνται μετά τα πρόσφατα υψηλά επτά ετών.

Η απόδοση στο 10ετές διαμορφώνεται στο 3,21% μετά το ράλι που το οδήγησε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011 πάνω από το 3,25%, πλήττοντας την επενδυτική ψυχολογία.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 23.506,04 μονάδες μετά από τέσσερις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κινούνται σε αρνητικό έδαφος με την Toyota να χάνει 0,4% και την Honda να υποχωρεί 0,5%. Η SoftBank σημειώνει βουτιά άνω του 5% εν μέσω των συνομιλιών για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στην WeWork.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει άνοδο 0,5%. Ο δείκτης έχει συμπληρώσει έξι διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, κλείνοντας χθες σε νέο χαμηλό 15 μηνών.

Στην Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει οριακές απώλειες 0,04%, ενώ ο δείκτης Shenzhen Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί σε ποσοστό 1,1%, αν και η Samsung ενισχύεται 0,9%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 χάνει 0,2%. Απώλειες 0,8% σημειώνει ο δείκτης Strait Times στη Σιγκαπούρη.

Exit mobile version