Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα φαίνεται να σταθεροποιούνται μετά τα πρόσφατα υψηλά επτά ετών.

Η απόδοση στο 10ετές διαμορφώνεται στο 3,21% μετά το ράλι που το οδήγησε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011 πάνω από το 3,25%, πλήττοντας την επενδυτική ψυχολογία.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 23.506,04 μονάδες μετά από τέσσερις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κινούνται σε αρνητικό έδαφος με την Toyota να χάνει 0,4% και την Honda να υποχωρεί 0,5%. Η SoftBank σημειώνει βουτιά άνω του 5% εν μέσω των συνομιλιών για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στην WeWork.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει άνοδο 0,5%. Ο δείκτης έχει συμπληρώσει έξι διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, κλείνοντας χθες σε νέο χαμηλό 15 μηνών.

Στην Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει οριακές απώλειες 0,04%, ενώ ο δείκτης Shenzhen Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί σε ποσοστό 1,1%, αν και η Samsung ενισχύεται 0,9%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 χάνει 0,2%. Απώλειες 0,8% σημειώνει ο δείκτης Strait Times στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα