Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα και την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Ε.Ε. με την ελπίδα να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης.

Ο κλάδος της τεχνολογία παραμένει υπό πίεση μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Facebook και την κατρακύλα των μετοχών του κολοσσού των κοινωνικών δικτύων σε ποσοστό 19% χθες στη Wall Street.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός NIkkei σημειώνει άνοδο 0,4% οδεύοντας για την τρίτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση παρά τις μεγάλες απώλειες που καταγράφει ο τίτλος της Nomura. Ο χρηματοοικονομικός κολοσσός σημειώνει βουτιά 5,8% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο.

Μικρές απώλειες 0,1% σημειώνει ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί 0,1%, ενώ ο Shanzhen Composite σημειώνει μεγαλύτερες απώλειες 0,3%.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρή άνοδο 0,2. Ο δείκτης Taiex της Ταϊβάν ενισχύεται 0,5%, ενώ στη Σιγκαπούρη ο Strait Times χάνει 0,2%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX-50 κερδίζει 0,3%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλία σημειώνει άνοδο 0,8% αντλώντας ώθηση από τα κέρδη στον κλάδο των εμπορευμάτων. Η BHP Billiton σημειώνει άλμα 2% στον απόηχο της συμφωνίας να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έναντι 10,5 δισ. δολ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα