Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Μικτή διάθεση καταγράφεται στις ευρωαγορές την Παρασκευή, με τους δείκτες να σημειώνουν ήπιες μεταβολές και μικτά πρόσημα μετά την είδηση ότι ΗΠΑ και Κίνα θα ξανακαθίσουν στα τραπέζι των διαπραγματεύσεων για πρώτη φορά από τον Ιούνιο την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται και στην εν εξελίξει τουρκική κρίση, καθώς η δραματική πτώση της λίρας πριν από λίγες ημέρες ήγειρε ανησυχίες για μετάδοση της κρίσης στις αναδυόμενες αγορές.

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου υποχωρεί στις 5,86 λίρες την Παρασκευή, από το κλείσιμο της Πέμπτης στις 5,8150 λίρες, καθώς οι επενδυτές “ζυγίζουν” τη νέα απειλή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί νέων κυρώσεων κατά της Άγκυρας, εάν η τελευταία δεν απελευθερώσει τον κρατούμενο Αμερικανό πάστορα Andrew Brunson.

Ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 κινείται σχεδόν σταθεροποιητικά, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει οριακά κέρδη 0,06%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχωρεί οριακά 0,02%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,06% και ο γαλλικός CAC καταγράφει κέρδη 0,15%.

Στην περιφέρεια ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί οριακά κατά 0,03%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,02%, ενώ ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,16%.

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία της κινεζικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον υφυπουργό Εμπορίου της χώρας Ουάνγκ Σαουέν, θα μεταβεί στις ΗΠΑ για συνομιλίες σχετικά με την εμπορική διένεξη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου στα τέλη του Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε χθες το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι συνομιλίες θα γίνουν κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ και σε αυτές θα ηγηθεί από πλευράς Ουάσινγκτον ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Υποθέσεις Ντέιβιντ Μαλπάς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα