Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη στον απόηχο της BoE 

Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές καταγράφονται σήμερα στα ευρωπαϊκά ταμπλό, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην σειρά των εταιρικών αποτελεσμάτων που βλέπει το φως της δημοσιότητας και στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της BoE να αυξήσει για πρώτη φορά σε 10 χρόνια τα επιτόκια.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0.1%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει άνοδο 0.11%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax κερδίζει 0.46%, ο γαλλικός CAC ενισχύεται οριακά κατά 0.07% και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0.27%. Στην Ελβετία ο SMI κινείται οριακά πάνω κατά 0.04%.

Στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX χάνει οριακά κατά 0.06%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0.12% και ο πορτογαλικός PSI χάνει 0.49%.

Σημειώνεται ότι χθες η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας αύξησε χθες τα επιτόκια για πρώτη φορά σε μια δεκαετία, ωστόσο εμφανίστηκε ανήσυχη για την οικονομία που πλήττεται από το Brexit, υποδηλώνοντας ότι δεν επίκειται και άλλη αύξηση. Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της BoE, με επικεφαλής τον Mark Carney, ψήφισε 7-2 να αυξήσει τα επιτόκια στο 0,5% από το 0,25%. Τα πρακτικά υπογραμμίζουν τις ανησυχίες ότι η οικονομία είναι εύθραυστη καθώς πλησιάζει η έξοδος από την ΕΕ το 2019.

Στα εταιρικά νέα, σε αγορά που μετοχικού ποσοστού που αποφάσισε να πουλήσει η γαλλική κυβέρνηση, προχωρά η αυτοκινητοβιομηχανία Renault λέγοντας ότι θα το προσφέρει στους υπαλλήλους. Ειδικότερα, η Renault δήλωσε ότι θα αγοράσει το 10% των 14 εκατ. μετοχών της εταιρείας, τις οποίες η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να πουλήσει.

Η Societe Generale ανακοίνωσε ότι τα κέρδη γ΄ τριμήνου μειώθηκαν σημαντικά κυρίως λόγω των χαμηλών επιτοκίων, του περιβάλλοντος χαμηλής μεταβλητότητας και των προβλέψεων για δικαστικά έξοδα. Η γαλλική τράπεζα, η τρίτη μεγαλύτερη της χώρας με βάση τα assets, τόνισε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 15% στα 932 εκατ. ευρώ, έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας Ferrari αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του 2017, ωστόσο η μικρή αναβάθμιση απογοήτευσε τους επενδυτές, από κοινού με την ενίσχυση των κερδών τρίτου τριμήνου, που απλώς ικανοποίησε τις προσδοκίες, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η μετοχή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα