Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη λόγω ΕΚΤ

Μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές καταγράφονται στα ευρωπαϊκά ταμπλό την Πέμπτη, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της ΕΚΤ για την πορεία νομισματικής πολιτικής και ενώ παράλληλα επεξεργάζονται την σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0.14%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες 0.19%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχωρεί οριακά κατά 0.06%, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0.03% και ο γαλλικός CAC σημειώνει κέρδη 0.04%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX υποχωρεί κατά 0.25%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακά κέρδη 0.01%, ενώ ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0.07%.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Η απειλή του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει, συνεπώς οι αλλαγές κρίνονται κατάλληλες. Η ΕΚΤ θα πρέπει να αρχίσει να επαναφέρει τη νομισματική πολιτική στο φυσιολογικό, περιορίζοντας τις αγορές ομολόγων.

Στα εταιρικά νέα, υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της Deutsche Bank, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά τη μείωση των εσόδων.

Αντίθετα, η βρετανική Barclay’s απογοήτευσε ανακοινώνοντας χειρότερα των εκτιμήσεων π[ρο φόρων κέρδη για το τρίτο τρίμηνο, ενώ η Orange ανακοίνωσε πτώση κερδών παρά τις πωλήσεις ρεκόρ στην Γαλλία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα