Μικτά πρόσημα στην Ασία

Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές καταγράφηκαν σήμερα στα ασιατικά ταμπλό, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή στις εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο και τα “απογοητευτικά” αποτελέσματα των G7 το Σαβαατοκύριακο, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση του Ντόναλντ Ταμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη την Τρίτη στη Σιγκαπούρη. Οι δύο ηγέτες έχουν φτάσει από την Κυριακή στην χώρα και αναμένεται να γράψουν ιστορία, καθότι θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τετ α τετ συνάντηση ηγετών των χωρών τους.

“Τα αποτελέσματα της G7 το Σαββατοκύριακο δεν ήταν καλό σημάδι για την διάθεση ανάληψης ρίσκου, παρόλα αυτά η αντίδραση της αγοράς ήταν περιορισμένη όσον αφορά το καναδέζικο δολάριο”, σχολίασε η OCBC Bank.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,49%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,23%.

Μικτή εικόνα στην Κίνα, με τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική χώρα να υποχωρεί 0,45%, ενώ αντίθετα ανοδικά κατά 0,46% κινείται ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Οριακές μεταβολές καταγράφει ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα κινείται ανοδικά κατά 0,76%.

Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές στην Αυστραλία.

Στα της συνόδου κορυφής, “απογοητευτικά και κάπως θλιβερά”, χαρακτήρισε η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ τα αποτελέσματα της G7 και συγκεκριμένα την απόσυρση της στήριξης του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο κοινό ανακοινωθέν με ανάρτηση στο Twitter, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη θα απαντήσει με αντίμετρα στην επιβολή δασμών στα προϊόντα αλουμινίου και χάλυβα. Τόνισε ωστόσο ότι η Σύνοδος δεν σηματοδοτεί το τέλος της εταιρικής σχέσης Ευρώπης – ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα