Μικτά πρόσημα στην Ασία  – κλειστή η Ιαπωνία

Υποτονικότητα και μικτά πρόσημα με κυρίαρχο το κόκκινο επικρατούν σήμερα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.

Στο μεταξύ, κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές της Ιαπωνίας λόγω εθνικής αργίας, ενώ αργία λόγω Thanksgiving έχει και η Wall Street.

Στο ταμπλό το χρηματιστήριο της Ταιβάν είναι το μόνο που σημειώνει μικρά κέρδη της τάξης του 0,3%, όλοι οι υπόλοιποι δείκτες βρίσκονται σε καθοδική τροχιά.

Συγκεκριμένα, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 2,41%, ενώ ο Hang Seng χάνει 0,52% μετά την διάσπαση των 30.000 μονάδων την Τετάρτη για πρώτη φορά στην δεκαετία. Οριακές απώλειες στο χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας, ενώ σταθεροποιητικά κινείται ο ASX 200 στην Αυστραλία. Στο 0,12% διαμορφώνεται τούτη την ώρα η πτώση του Kospi στη Νότια Κορέα.

Σημειώνεται ότι συγκρατημένες κινήσεις επικράτησαν χθες στο ταμπλό της Wall Street, εν όψει της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών, με τον Nasdaq πάντως να καταφέρνει να τερματίσει εκ νέου σε επίπεδα – ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές μετά τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve.

Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν περιορισμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με την προσοχή να επικεντρώνεται στα μηνύματα που απέστειλαν τα πρακτικά της Fed, τα οποία και ανοίγουν “παράθυρο” για νέα αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, αλλά κρούουν “καμπανάκι” και για τα χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, η Fed θα μπορούσε να μην εμμείνει σε μια άκρως επιθετική πολιτική, ως προς την αύξηση των επιτοκίων, εντός του 2018, με τις μέχρι πρότινος προβλέψεις να κάνουν λόγο για 3 σχεδιαζόμενες κινήσεις από μέρους της Κεντρικής Τράπεζας μέσα στο επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα