Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οριακές κινήσεις και μικτά πρόσημα καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στη σειρά εταιρικών ανακοινώσεων και οικονομικών στοιχείων.

Στο ταμπλό, ο Euro Stoxx 50υποχωρεί κατά 0,02%, ενώ ο επιμέρους δείκτες ο γερμανικός Dax σημειώνει απώλειες 0,11%, ο γαλλικός CAC κινείται σταθεροποιητικά και ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,08%. Ο ελβετικός SMI ενισχύεται κατά 0,09%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX υποχωρεί κατά 0,18%, ο πορτογαλικός PSI χάνει 0,21% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη ύψους 0,13%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα καταγράφουν οι εταιρείες λιανικής, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί κατά 0,6% εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων. Στους μεγάλους χαμένους της σημερινής συνεδρίασης η Tesco (-3,5%), καθώς η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους πωλήσεων των Χριστουγέννων.

Στην Ασία, σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες σήμερα στον απόηχο της πρώτης για φέτος πτώσης της Wall Street την Τετάρτη και ενώ οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα. Ανησυχία προκάλεσε επίσης η είδηση ότι η Κίνα μπορεί να σταματήσει τις αγορές αμερικανικών ομολόγων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα