Site icon The Indicator

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Μικτά πρόσημα – με κυρίαρχο το κόκκινο – και οριακές μεταβολές καταγράφονται στα ευρωπαϊκά ταμπλό την Παρασκευή, παρά το θετικό κλίμα στην Wall Street και το υψηλό 20ετίας στα… ρεκόρ για τον S&P.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0.1%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει οριακές απώλειες της τάξης του 0.05%.

Σε αρνητική τροχιά βρίσκεται ο γαλλικός CAC (-0.12%), ο ισπανικός IBEX (-0.10%), ο ιταλικός FTSE MIB (-0.23%) και ο πορτογαλικός PSI (-0.08%).

Αντίθετα μικρά κέρδη σημειώνει ο γερμανικός Dax ενισχυόμενο κατά 0.08%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται οριακά κατά 0.08%. Στην Ελβετία ο SMI σημειώνει κέρδη ύψους 0.2%.

Στα μάκρο της ημέρας, ανέκαμψαν τον Αύγουστο οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, ένδειξη πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να διατηρήσει τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξής της.

Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, η στερλίνα υποχωρεί σε χαμηλό 4 εβδομάδων, καθώς βγαίνουν και πάλι τα μαχαίρια στο Συντηρητικό Κομμα.Υποστηρικτές και αντίπαλοι του Brexit περιλαμβάνονται στην ομάδα των 30 βουλευτών των Τόρις που απεργάζονται την ανατροπή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας Γκραντ Σαπς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι παραγγελίες – σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους – αυξήθηκαν κατά 3.6% τον Αύγουστο μετά την αναθεωρημένη πτώση 0.4% του Ιουλίου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση από τον Δεκέμβριο, ενώ το μέγεθος ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Bloomberg και τοποθετούσαν την άνοδο στο 0.7% την εξεταζόμενη περίοδο.

Παράλληλα, την μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεών τους σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών κατέγραψαν τα βρετανικά καταστήματα το Σεπτέμβριο, υποδηλώνοντας ότι οι καταναλωτές βρίσκουν τρόπο να ανταπεξέλθουν στην συρρίκνωση των εισοδημάτων τους. Η λογιστική εταιρεία BDO ανακοίνωσε ότι ο δείκτης παρακολούθησης πωλήσεων διαπιστώσει αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων στα καταστήματα κατά 2,9% σε ετήσια βάση.

Exit mobile version