Μικτά πρόσημα σήμερα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα κυριαρχούν σήμερα στις ασιατικές αγορές, με το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας να κλέβει τις εντυπώσεις, καθώς ο Nikkei διέγραψε όλα τα κέρδη που συγκέντρωνε ενδοσυνεδριακά και έφταναν το 2% τερματίζοντας τελικά σε αρνητικό έδαφος και με απώλειες 0,3%. Η αντιστροφή κλίματος προήλθε κυρίως από την ανάκαμψη του γεν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ με την αντίστοιχη ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 113,6 γεν από 114 γεν προηγουμένως.

Στο μεταξύ, αρνητικά επηρέασε τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου η είδηση πως τρεις κινεζικές εταιρείες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με την αμερικανική κατασκευάστρια ημιαγωγών Qualcom. Στην Ταϊβάν – που αποτελεί έδρα πολλών εταιρειών παραγωγής μικροτσίπ – ο Taiex υποχώρησε κατά 0,7%.

Στην υπόλοιπη Ασία, απώλειες 0,25% σημειώνει ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία, ενώ αντίθετα κέρδη 0,55% κατέγραψε ο ASX στην Αυστραλία.

Σε ανοδική τροχιά οι κινεζικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,55%, ενώ ο Hang SSeng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη της τάξης του 0.95%. Αντίθετα, πτωτικά κατά 0,07% κινείται ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Στα μάκρο της ημέρας, αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Οκτώβριο, και διαμορφώθηκε σε υψηλό εννέα μηνών, καθώς οι μικρότερες μειώσεις στις τιμές των τροφίμων επηρέασαν λιγότερο τον συνολικό πληθωρισμό, εμφάνισαν τα επίσημα στοιχεία. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας σημείωσε άνοδο 1,9% τον Οκτώβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι της ανόδου 1,6% το Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι σε επίπεδα – ρεκόρ τερμάτισαν χθες οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, μετά από μία συνεδρίαση που αν και ξεκίνησε με αρνητικά πρόσημα, τα μετ’ έπειτα κέρδη έδωσαν ώθηση στην Wall Street, στην επέτειο του ενός έτους από την εκλογή του Donald Trump.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα