Μικτά πρόσημα εν μέσω υποτονικής συνεδρίασης στην Ασία

Μικτή εικόνα και ήπιες μεταβολές εμφανίζουν οι ασιατικές αγορές σήμερα, κατά την διάρκεια μιας ήρεμης σε γενικές γραμμές συνεδρίασης. Ελλείψει μακροοικονομικών στοιχείων ή κάποιας σημαντικής είδησης οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή στην ατζέντας της εβδομάδας.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε οριακά πάνω με κέρδη 0.03% με ισχνούς όγκους συναλλαγών. Οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς με πρώτες τις αυτοκινητοβιομηχανίες δέχθηκαν πιέσεις σήμερα τερματίζοντας σε αρνητικό έδαφος.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 υποχώρησε οριακά κατά 0.08%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία σημειώνει απώλειες 0.4%.

Στην Κίνα. Ο shanghai Composite ενισχύεται κατά 0.33%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κινείται οριακά κάτω 0.08%. Αντίθετα, κέρδη 0.25% σημειώνει ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Σημειώνεται ότι με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου επιβάρυνε τον κλάδο της ενέργειας. Οι δείκτες είχαν κινηθεί ανοδικά στις πρωινές συναλλαγές σημειώνοντας και νέα ιστορικά υψηλά, για να χάσουν ωστόσο στη συνέχεια τα κέρδη τους εκτός από τον Dow Jones που κατάφερε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα