Μικτά αποτελέσματα για τη Wall Street

Με μικτά αποτελέσματα έκλεισε η Wall Street, με τον δείκτη Nasdaq να είναι ο μόνος από τους βασικούς δείκτες που κατάφερε να βρεθεί σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ.

Οι επενδυτές είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στην δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. Σύμφωνα με αυτά, οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι πιθανότατα θα αυξήσουν τα επιτόκια σε «βραχυπρόθεσμα ορίζοντα» λόγω της ενίσχυσης της οικονομίας, αν και αρκετοί επισήμαναν πως η στήριξη τους θα εξαρτηθεί από το αν κινηθεί υψηλότερα ο πληθωρισμός, καθώς ορισμένα μέλη εξέφρασαν ανησυχία για το outlook. Όπως τόνισαν, θα περιμένουν τα επερχόμενα οικονομικά στοιχεία για να αποφασίσουν ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για την επόμενη αύξηση.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 23.526,18 μονάδες, με πτώση 0,27%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.597,08 μονάδες με πτώση 0,08% ενώ ο Nasdaq στις 6.867,36 μονάδες με άνοδο 0,07%.

Υπενθυμίζεται πως αύριο η Wall Street θα παραμείνει κλειστή ενόψει της εορτής των Ευχαριστιών.

Νωρίτερα, οι ευρωπαϊκές αγορές υποχώρησαν καθώς ο προϋπολογισμός που παρουσίασε η Βρετανία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προέβλεψε αύξηση του δανεισμού την επόμενη δεκαετία.

Στα αρνητικά νέα της ημέρα ήταν και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Tomas Cook, με την μετοχή της να υποχωρεί κατά 8,38%.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,27%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,10%, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,25% ενώ ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 1,16%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,05%, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,21% και ο πορτογαλικός PSI 20 σημείωσε αύξηση 0,26%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα