Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές

Με μικρή άνοδο έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στην σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Η ελαφρά απομάκρυνση της προσοχής από τους φόβους για γενικευμένο εμπορικό πόλεμο, καθώς ο Τραμπ είναι απασχολημένος – μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ – με την επίσκεψή του στη Μεγάλη Βρετανία, επέδρασε θετικά στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,17%, ενώ ο EuroStoxx 50 σημείωσε κέρδη ύψους 0,29%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύθηκε κατά 0,38%, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,14% και ο γαλλικός CAC κινήθηκε ανοδικά κατά 0,43%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,47%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε μικρή πτώση 0,33%.

Το γεγονός ότι το Πεκίνο δεν ξεκαθάρισε λεπτομερώς ποια θα είναι η απάντησή του σε περίπτωση πραγματοποίησης της απειλής των ΗΠΑ για επιβολή δασμών 10% σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων έφερε ανακούφιση στις ευρωαγορές, που στρέφουν τα βλέμμα στα ανθηρά εταιρικά κέρδη, ανακτώντας αισιοδοξία.

Οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας ηγήθηκαν των κερδών, με άνοδο άνω του 1%, καθρεφτίζοντας και την ανάλογη άνοδο των γιγάντων του κλάδου στις ΗΠΑ την Πέμπτη, που οδήγησαν τον τεχνολογικό Nasdaq σε ιστορικό υψηλό.

Η βρετανική εταιρεία ανθρωπίνου δυναμικού Hays τόνισε την Παρασκευή ότι η αύξηση των προσλήψεων σε Γερμανία και Αυστραλία δίνει ώθηση στα λειτουργικά κέρδη της για το σύνολο της χρήσης. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο που προσεγγίζει το 5% μετά τις ανακοινώσεις.

Την ίδια ώρα, η νορβηγική ασφαλιστική Gjensidige βρίσκεται στο χαμηλότερο σκαλί του ταμπλό, καθώς ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα του αναμενομένου. Οι μετοχές της στο χρηματιστήριο του Όσλο σημειώνουν πτώση άνω του 9%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα