Μικρές οι μεταβολές στις ευρωαγορές

Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη εν μέσω ενός νέου γύρου αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Κίνας στον απόηχο της ανακοίνωσης της αμερικανικής κυβέρνησης ότι τέθηκαν σε ισχύ οι δασμοί 25% σε κινεζικά αγαθά αξίας 16 δισ. δολ.

Το Πεκίνο προχώρησε άμεσα στην υιοθέτηση αντιποίνων, ενώ υπογράμμισε ότι σχεδιάζει να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των αμερικανικών μέτρων.

Στην Ουάσινγκτον πάντως συνεχίζονται οι συναντήσεις των αξιωματούχων των δύο χωρών προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο για την άρση του αδιεξόδου στην εμπορική διένεξη.

Στο ταμπλό ο Stoxx Europe 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 384,65 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 12390,75 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει μικρά κέρδη 0,1% στις 5.424,60 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,05% στις 7.577,8 μονάδες.

Οι επενδυτές αξιολογούν παράλληλα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της αμερικανικής Federal Reserve τα οποία ανακοινώθηκαν χθες και έδειξαν ότι παραμένει πιθανή μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων το Σεπτέμβριο, παρά τις επικριτικές δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την πορεία της νομισματικής πολιτικής τους τελευταίους μήνες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουν και οι δείκτες PMI για την πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας και του κλάδου των υπηρεσιών τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα