Μικρές μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Σύνοδο της G20

Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Παρασκευής με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής με το βλέμμα στη Σύνοδο των G20 αλλά και στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για τον πληθωρισμό και την ανεργία στην Ευρωζώνη.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 358,04 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,1% στις 7.030,35 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,1% στις 11.313,99 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται επίσης 0,1% στις 5.010,1 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει οριακά κέρδη. Ο PSI 20 στην Πορτογαλία χάνει 0,04% στις 4,903.26 μονάδες.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην κρίσιμη σύνοδο της G-20 στο Μπουένος Άιρες, περιμένοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ εν μέσω του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη οι οποίες έχουν επιβάλλει η μία στην άλλη αλλεπάλληλους γύρους δασμών στα εισαγόμενα τους αγαθά.

Ο Τραμπ έχει τονίσει πως εάν οι διαπραγματεύσεις είναι άκαρπες, θα προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών σε όλα τα υπόλοιπα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 267 δισ. δολαρίων. Οι ειδικοί είναι απαισιόδοξοι για το ενδεχόμενο συμφωνίας, ενώ οι Ευρωπαίοι, από την πλευρά τους, ελπίζουν ότι, αντίθετα με το φιάσκο της Συνόδου των G7 στον Καναδά, ο Τραμπ δεν θα κηρύξει γενικό οικονομικό πόλεμο και στην Ευρώπη όσο έχει ανοιχτό το μέτωπο με τους Κινέζους.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Deutsche Bank συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, μετά την αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη από τη γερμανική Αστυνομία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα