Μικρές διακυμάνσεις για τη στερλίνα εν αναμονή της ομιλίας Μέι

Μικρές διακυμάνσεις κατέγραφε σήμερα η στερλίνα έναντι του δολαρίου με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην ομιλία της Τερέζα Μέι,  στην οποία εκτιμάται ότι θα προσπαθήσει να διασώσει τις συνομιλίες για το Brexit.

Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στο εάν η Μέι μπορεί να προσφέρει αρκετά στους διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τους πείσει να προχωρήσουν τις συνομιλίες, χωρίς να εξοργίσει τους ευρωσκεπτικιστές βουλευτές που έχουν τη δύναμη να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνησή της.

Ένα από τα θέματα στα οποία αναμένεται να αναφερθεί η Μέι στην ομιλία της στη Φλορεντία της Ιταλίας είναι ο λογαριασμός του Brexit για τη Βρετανία, για το οποίο οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει να σημειωθεί πρόοδος πριν προχωρήσουν οι συνομιλίες.

Η Βρετανία έχει εκφράσει την απογοήτευση της για τα αιτήματα της ΕΕ, με τους Βρετανούς υπουργούς να εμφανίζονται ανυπόμονοι να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για τους όρους της νέας σχέσης που θα έχει η Βρετανία με την Ένωση. Οι Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έχουν αντιδράσει στην προσέγγιση της Βρετανίας, μιλώντας για απουσία λεπτομερειών και κατεύθυνσης στην πολιτική της.

Χθες, η στερλίνα σημείωσε άνοδο έναντι του δολαρίου, καθώς το BBC μετέδωσε ότι η Βρετανία είναι διατεθειμένη να καταβάλει 20 δισεκ. ευρώ στην ΕΕ κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, αλλά μόνο εάν έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Σήμερα η λίρα ήταν σταθερή στο 1,3581 δολάριο, με την ισοτιμία της να κινείται μεταξύ 1,3595 και 1,3565 δολαρίου. Έναντι του ευρώ κατέγραφε μικρή πτώση στις 88,33 πένες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα