Μικρές απώλειες στην Ευρώπη -πολιτική αναταραχή και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και την πολιτική αναταραχή στην Ευρώπη, που συνεχίζει να κλονίζει την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,23% με τους περισσότερους από τους επιμέρους δείκτες σε “κόκκινο” έδαφος.

Στους βασικούς δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,06%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,29% και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,15%, ενώ στην περιφέρεια, ο IBEX της Ισπανίας υποχωρεί οριακά, ο ιταλικός FTSE MIB και ο πορτογαλικός PSI 20 εμφανίζουν οριακά θετικό πρόσημο και ο ελβετικός SMI κινείται στο +0,16%.

Στις πολιτικές εξελίξεις, η έχει δώσει προθεσμία ως σήμερα στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) στον πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν να πάρει πίσω την απόφασή του να κηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της επαρχίας.

Παράλληλα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα υποσχεθεί σήμερα ότι θα κάνει όσο ευκολότερο είναι δυνατόν για τους πολίτες των άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν στη χώρα της να παραμείνουν μετά το Brexit, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ξεμπλοκάρει τις συνομιλίες, η πορεία των οποίων οδήγησε να πολλαπλασιαστούν οι προτροπές προς την επικεφαλής των συντηρητικών να παραιτηθεί.

Στα επιχειρηματικά νέα, αυξήθηκαν 2% οι πωλήσεις της Pernod Ricard στο α΄ τρίμηνο με την εταιρεία να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη.

Παράλληλα, πτώση εμφάνισαν οι πωλήσεις της Nestle στο εννεάμηνο, κυρίως λόγω των αποεπενδύσεων, ενώ επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις της χρήσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα