Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μικρές απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές εξετάζουν την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας μετά την ανακοίνωση των λεπτομερειών για τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα από την Ουάσινγκτον και την απάντηση του Πεκίνου ότι θα υιοθετήσει αντίποινα ανάλογης έντασης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρές μεταβολές στις 369,10 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% στις 11.977,69 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,1% στις 5.148,08 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακές απώλειες 0,04% στις 7.027,56 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο FTSE MIB χάνει 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,2%.

Η αμερικανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε τον κατάλογο με τα κινεζικά προϊόντα συνολικής αξίας 50 δισ. δολ. στα οποία αναμένεται να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί ύψους 25%. Οι δασμοί δεν θα μπουν άμεσα σε ισχύ. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν διορία μέχρι τις 22 Μαΐου για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που έχει δρομολογήσει το υπουργείο Εμπορίου.

Από την πλευρά της η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να υιοθετήσει αντίμετρα “αντίστοιχης ισχύος και κλίμακας”, ενώ διεμήνυσε ότι θα καταθέσει προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν την προσοχή τους στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, καθώς και στην έκθεση της Eurostat για την ανεργία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα