Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρές απώλειες καταγράφουν σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σε συνέχεια της μικτής εικόνας που εμφάνισαν νωρίτερα Wall Street και Ασία μετά το φορολογικό ράλι των προηγούμενων ημερών.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες 0,07%, ενώ στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 0,13%, ο γαλλικός CAC σημειώνει απώλειες 0,6%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,01%. Στην Ελβετία ο SMI χάνει 0,12%.

Μπερδεμένη η εικόνα στην ευρπωπεριφέρεια, με τον πορτογαλικό PSI να ενισχύεται κατά 0,26%, ενώ οι IBEX στην Ισπανία και FTSE MIB στην Ιταλία καταγράφουν πτώση 0,13% και 0,11%, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Γερουσία, ενέκρινε το σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει τη σαρωτική μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ, με 51 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά.

Στη συνέχεια εστάλη πίσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για να επαναληφθεί η ψηφοφορία στο σύνολο του κειμένου, έπειτα από ένα απρόοπτο διαδικαστικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για μια μείζονα πολιτική νίκη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στην αγορά εμπορευμάτων ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου σήμερα Τετάρτη λαμβάνοντας ώθηση από την διακοπή λειτουργίας στο σύστημα αγωγών στην Βόρεια Θάλασσα και τις συνεχιζόμενες περικοπές στην παραγωγή από την συμφωνία του ΟΠΕΚ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα